Interview met Ben van der Steen. Een metroman, maar vooral een optimist. Hij is 60 jaar en al 34 jaar getrouwd met Rose. Zijn kinderen zijn niet meer thuiswonend, één van zijn kinderen woont zelfs in Denemarken.
 

Wat zijn je opleidingen. Ben: VWO-B in Ede en daarna de lerarenopleiding Frans en Nederlands. Daarna NIMA A en B afgerond en diverse sales & marketing cursussen.

 

De  visie op zijn huidige leefstatus geeft een helder beeld hoe hij in het leven staat. Ben: de wake-up call (hoe wil ik verder in het leven) heeft bij mij in 2020 voor verandering gezorgd. De juiste balans tussen werk en privé is voor mij erg belangrijk. Werk dat er toe doet in combinatie met een energiek sociaal leven. Positieve energie en levenshouding spelen hierbij een belangrijke rol, negativiteit probeer ik aan de kant te schuiven of op te lossen.

 

Mijn eerste baan. Ben: ik was  exportmanager bij Ridam handelsonderneming, verantwoordelijk voor de export van kleinvakartikelen naar landen in Europa.

 

Wanneer/waar heb je jouw eerste zelfstandige kledingaankoop gedaan. Ben: ik was 16 en heb ergens in Ede een knalrode jeans gekocht.


Wat is je huidige professie. Ben: directeur Coram Hospitality & Projects BV, met merken als Geesa, Sealskin en Tiger, verkoop en marketing van sanitair aan projecten wereldwijd. Denk aan hotels, cruiseschepen, appartementen maar ook studentenhuisvesting.

Uitdagingen en routing.  Ben: de vooruitgang bij de Coram Group verder vormgeven, alle ingrediënten zijn aanwezig. Met de juiste mensen om je heen goede resultaten behalen.
 

Wat is je favoriete film? Ben denkt even na: dat zijn er best veel , maar mijn favoriete regisseur is Pedro Almodovar -de film Volver. Ik ben ook fan van Javier Bardem (No Country for Old men) en Penelope Cruz (Jamon). Zijn favriete band/muziek: Radiohead.

Time to Change (3).PNG

In New York, op het dakterras van citizenM hotel, met een glas Sauvignon in de hand

Hoe zit het met reizen? Ben: Ik hou van reizen vooral samen met mijn vrouw Rose.  Mijn favoriete bestemming Peru.

Kies een terras om een interessant/gezellig of misschien wel een romantisch gesprek met iemand te hebben. Ben: het dakterras van het Citizen -M hotel in New York samen met Rose. Onder het genot van een drankje: een Sauvignon uit Frankrijk of Nieuw-Zeeland.


Waar gaat dit gesprek over? Ben: filosoferen over toekomstplannen.

  • wie zou jij een dag willen zijn om te voelen wat deze persoon doet en beleeft. Ben na een moment van overpeinzing: a day in the life of Barry Hay. Ik had nog graag een optreden van hem gezien.