DE DOKTER

Interview met Clayton Eugienne Tadeos Martis, 39 jaar, gehuwd, 2 kinderen.
 

Afgeronde studies: VWO aan het Radulphus College op Curacao. Geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Clayton: in 2010 ben ik afgestudeerd, aansluitend de huisartsenopleiding gedaan in de periode 2015-2017.


Doelstellingen huidige levensfase: Clayton: het opstarten van een dokterspraktijk , een strategische keuze. Deze staat met stip op 1. Het doel moet ook zijn om meer te kunnen genieten van mijn gezin, vrouw en 2 kinderen. Verder vind ik het belangrijk om leuke mensen te ontmoeten, zij verrijken de kwaliteit van mijn leven.


Huidige professie: Clayton: sinds 1 februari 2021 heb ik mijn eigen dokterspraktijk in Landsmeer.
 

Uitdagingen wat verder in de tijd? Clayton: daar houd ik mij in deze levensfase niet mee bezig. Wat nu centraal staat: ‘make it work’

Wat was je eerste baantje. Clayton: ik was 15 jaar en receptionist bij het advocatenkantoor van mijn oom. Mijn voornaamste en belangrijkste taak was om de telefoon aan te nemen en aan te geven dat hij er niet was.

Wat was je eerste kledingstuk dat je zelfstandig hebt gekocht? Clayton: het was op het Da Costa Gomezplein in Willemstand. Ik zat in groep  8. Ik kwam met een veel te duur shirt thuis. Mijn moeder was not amused. Daarna mocht ik  jarenlang niet meer zelfstandig winkelen.

Je favoriete film en muziek. Clayton: The Bodyguard met Kevin Kostner en Whitney Houston. Met Kerstmis kijk ik graag naar ‘ Love Actually. Muziek: ik houd van vele muziekstijlen, ik heb geen echte voorkeuren. Maar op dit moment is de band Mana, een Mexicaanse rockband, mijn favoriet. Ik luister er ook graag naar tijdens mijn hardloopsessies.

Houd je van reizen en heb je een favoriete bestemming. Clayton: ik vind vliegen niet fijn, dat weerhoudt mij er, noodgedwongen, niet van om toch op deze manier te reizen. Ik ga graag naar Curacao en naar L.A. De Amerikaanse sfeer tijdens de NFL heeft een specifieke sfeer, met name de feesten en concerten geven een prettig gevoel.

Time to Change (10).PNG

"Met Sidney Moscoviter (een man op leeftijd, inspirerend en jong van geest) en een single malt Lagavulin bij Butcher in Amsterdam."

Stel je voor je mag een terras uitkiezen om een interessant gesprek met iemand te hebben. Waar bevindt zich dat terras, wat drink je en met wie zou dat  zijn. Clayton: Butcher in Amsterdam, Lagavulin singlemalt whisky16 jaar oud. Sidney Moscoviter zou mijn gesprekspartner zijn; een man op leeftijd, inspirerend en jong van geest.  Centrale thema: over alles wat het leven te bieden heeft.


Wat zijn jouw voorkeuren/smaken. Clayton:

  • hond of kat: hond

  • shirt of polo: shirt natuurlijk

  • vliegtuig of auto: auto, ik ben geen fan van vliegen, zacht uitgedrukt

  • voetbal of Olympische Spelen: wk voetbal

  • rood, wit of rosé:  ik verkies whisky boven alles

  • douche of ligbad: douche is sneller

Wie zou je een dag willen zijn om te voelen wat deze persoon doet en beleeft. Clayton: Prins Willem Alexander.