De Realist

Interview met Roel Janssen, 47 jaar, samenwonend. Opgeleid aan het Stedelijk Gymnasium in ’s-Hertogenbosch en Bedrijfskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven.

Roel over deze tijd: één van mijn eerste serieuze kledingaankopen was een Italiaans sportief jasje met zwarte leren mouwen bij Moda di Domani in ’s-Hertogenbosch, ergens midden jaren 80. Het jasje zat prima maar achteraf vond ik het niet strak genoeg gesneden. Ik ben klein van stuk (1,74 meter) en heb het altijd al belangrijk gevonden dat kleding goed past en afkleedt. Mijn eerste baantje was café-, bar- en terrasbediende bij café “In De Kleine Werelt” in ‘s-Hertogenbosch. Ik was toen 16 jaar oud.

 

Hoe staat Roel in het leven: ik vind het belangrijk om mijn eigen keuzes te kunnen maken, zowel in mijn privéleven als qua werk. Daarom ben ik zelfstandig ondernemer geworden. Het stelt me in staat om een gezonde balans te houden tussen werk en vrije tijd. Het verhoogt mijn kwaliteit van leven.

 

Wat is je huidige professie? Roel: mijn bedrijf heet Structuurmakers. Ik help Mkb-ers om structuur aan te brengen in processen, organisatie, informatie en projecten. Tevens ben ik freelance trainer op het gebied van projectmanagement. Wat zijn je uitdagingen? Roel: als je bedoelt wat ik over pakweg 5 jaren bereikt wil hebben, heb ik geen duidelijk antwoord. Ik heb het altijd de slechtste vraag tijdens sollicitatiegesprekken gevonden: “Waar wil je over 5 jaar staan?” Wellicht ben ik vooral een opportunist; ik grijp kansen die me de moeite waard lijken met beide handen aan, maar heb geen vooropgezet plan.

Wat is je favoriete film? Roel: The Godfather trilogie, gevolgd door alle films en televisieafleveringen (ongeveer 800) van Star Trek.

Je favoriete muziek?  Roel: Alles van George Michael, ook zijn covers. Met name “I Can’t Make You Love Me”, “Father Figure” en “Jesus to a Child” vind ik prachtig. Die nummers zitten boordevol emoties.

 

Roel reist graag: binnen Europa naar Malaga, buiten Europa gaat mijn voorkeur uit naar de Verenigde Staten maar ook China fascineert me. Argentinië en Japan staan hoog op mijn wensenlijst.

 

Wie zou je een dag willen zijn?  Roel: Koning Willem Alexander. Vooral omdat ik me afvraag wat hij de hele dag doet als hij niet door camera’s wordt gevolgd en omdat ik graag eens in zijn nieuwe jacht (Wajer)zou willen varen.

Time to Change (14).PNG

Met George Michael een glas wijn drinken en alles willen  weten over de keuzes die hij in zijn leven vrijwillig en onvrijwillig heeft gemaakt.

Als je een terras zou mogen uitkiezen om een interessant gesprek te voeren, waar zou dat zijn en met wie. Roel: Ik zou er veel voor over hebben om samen met George Michael een serieus gesprek te hebben op een terras in Malaga. Ik drink dan witte wijn en wil alles weten over de keuzes die hij in zijn leven vrijwillig en onvrijwillig heeft gemaakt. Helaas is hij in 2016 overleden.

Waar ken jij Pascal van? Ik ken hem sinds midden jaren ‘80. Mijn ouders kochten regelmatig kleding voor mijn vader in de zaak waar hij werkte - Moda di Domani- in ‘s-Hertogenbosch. Ik ging regelmatig mee en kocht er ook mijn eerste serieuze kledingstukken. Pascal wist toen al feilloos wat ik leuk vond en wat me goed staat. Hij had humor en een goede babbel, het klikte direct.