top of page

Time to unite  Florence 2022

Op 24 oktober vertrek naar Firenze. Het gezelschap heeft een andere samenstelling wanneer we verzamelen op Schiphol. Ik heb alle restaurants en een bijzondere workshop geregeld. Ook gaan we richting het Leonardo da Vinci museum.

Bij aankomst is het direct een black suit voor iedereen. Vanuit Hotel Pendini op het piazza del Republicca start de fotoshoot voor MSCVTR. Deze keer hebben we ook een Mr Velvet E. Het lijkt wel op Reservoir Dogs .Zwart pak wit shirt, zwarte das. Boven op het Westin Excelsior(langs de Arno) sluiten de fotosessie af  en gaan Florentijnse steak bij een van de oudste restaurants in Florence. Bucca Mario. In de kelder van het restaurant is een aparte kamer voor grotere gezelschappen.

Dag twee gaan we in de bus richting Vinci naar Fratelli Borgioli voor een workshop Calzature artisane. We gaan dus schoenen maken. Handcoloured en fatto ala mana. De lunch wordt geserveerd bij een lokale vriend van Senor Borgioli. Villa  Monna Catharina in het midden van het toscaanse landschap. Twee uur genieten van toscaanse wijn en heerlijkheden.

Aangezien we in Vinci zijn gaan we door het Leonardo museum om alle uitvindingen van hem van dichtbij te bewonderen. Bij terukeer in het centro storico van Florence gaan we borrelen langs de rivier de Arno. Natuurlijk gaan we consumeren de avond door.

Dag drie is na het gezamenlijke ontbijt en wat telefoontjes naar het thuisfront natuurlijk tijd voor flaneren en shoppen. Sommige gaan langs Gucci. Anderen kopen kleding of nemen al weer vrij plaats op een terras in de zon. Er is in de middag nog een lunch bij Obica op de via Tornabuoni , waarna we langzaam richting Amerigo Vespucci gaan. Time to go home.

bottom of page