top of page
Zoeken

Augustus 2023 - Mijn laatste joggingbroek


Gisteren heb ik mijn laatste joggingbroek weggegooid. Hij lag al een tijdje opgeborgen in de la. Dit verschrikkelijke kledingstuk moet worden verbannen worden uit het straatbeeld en liefst ook uit de ontbijt fase.


Ik snap dat het lekker is om dit stuk stof om je lijf te hebben, omdat je niet hoeft na te denken over wat je aandoet voor even of de hele dag, of week, of je halve leven. Misschien kun je er in begraven worden (wellicht is dat een milieudelict)? Het wordt tijd dat we de moeite nemen om een normale broek aan te trekken. Even nadenken als je opstaat. Het zorgt ervoor dat de lamlendigheid eerder uit je lichaam gaat. Je staat eerder ‘aan’ en misschien vind je vrouw het ook fijn als je boodschappen in normale kleding doet.


Als ik in de stad loop (en mijn stad is al helemaal niet het toonbeeld van mode) is het een te triest gezicht. Ook te strakke leggingen bij dames zie je daar bizar veel. Onze kinderen gaan (helaas) tegenwoordig ook naar school met deze kledingstukken. En dat hebben we toegestaan. Joggingbroeken en te strakke legging broeken horen opvallend genoeg vaak bij elkaar. Dit is eigenlijk sportkledij, maar wordt vooral gebruikt door mensen die niet sporten. En in de sportschool kom ik deze mensen inderdaad nooit tegen. Ik snap dat we in de corona periode teruggeschakeld zijn in kleding. Maar op dit moment zijn we volledig smakeloos en ik vind dat het nu tijd is dat er iets moet gebeuren.


Koop voor je vrije ochtenden een fatsoenlijke pyjama. Dat smoelt een stuk beter en je geeft ook beter voorbeeld aan je kinderen. Laat de wereld. (je omgeving) zien dat je fatsoenlijk voor de dag kunt komen. Je zult ontdekken dat het positief uitpakt. Koop een linnen broek (in de zomermaanden altijd heerlijk om te dragen). Zit niet strak om je lichaam, mag kreuken en je laat zien dat nadenkt over wat je draagt. En voor de herfst, winter een stoere worker voor in- en om het huis. Gooi de joggingbroek alsjeblieft weg.


Het is tijd om te veranderen.

262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page