top of page
Zoeken

September 2023 - (on)fatsoenlijk gekleed het restaurant in!


De afgelopen jaren heb ik regelmatig een restaurant mogen bezoeken. Ben ik dankbaar voor dat ik het kan en ik vind het ook gezellig om te doen. Ik doe mijn best om restaurants uit te kiezen waar smaak en beleving goed op elkaar zijn afgestemd. Maar goed, dat is een onderwerp voor een volgende keer.


Als ik een restaurant binnenstap of ik spreek mensen over hun komende restaurant bezoek, is de keiharde conclusie dat we rustig in een afgetrapte spijkerbroek en t-shirt of polo gaan uiteten. Als man beledig daadwerkelijk meerdere mensen. Als eerste je vrouw/partner, die in ieder geval beter haar best gedaan heeft. Wellicht heeft ze geen hoge hakken aan, maar wel een leuke top of blouse. Waarschijnlijk heeft ze ook nog even voor de spiegel gezeten om haar make up bij te werken voordat ze vertrekt. En als jij wellicht nog verwachtingen na het eten hebt, helpt zo een smerig t-shirt/polo voor geen centimeter. En misschien ook scheren? Toch? Niet?


Ten tweede beledig je het restaurant en al hun medewerkers. Zij gaan je voorzien van eten en drinken en zorgen dat je een leuke avond hebt. Als je binnenkomt in je t-shirt of polo, kan ik mij voorstellen dat een medewerker denkt; “ik doe wat ik moet doen, maar echt plezier heb ik er niet in”. Zo krijg je zeker het effect dat het eten niet echt spannend is, de sfeer lauw en je gaat zeker geen fooi geven. De energie die jij (niet)uitstraalt krijg je als een boemerang terug vanuit het restaurant. Je krijgt wat je geeft. Dus maak een goede entree.


Het helpt ook je relatie in het algemeen als je beter voor de dag komt. Een MOOIE jeans mag, stijlvol colbert erbij, mooi shirt eronder. Afhankelijk van het restaurant is er niets mis mee om te kostuum aan te doen en dat mag ook casual zijn. Je zult zien dat er reactie komt vanuit het restaurant qua communicatie. Ook je vrouw/partner vindt het prettig. Iedereen vindt het leuk als je iets smaakvols aantrekt. Wees niet zo onzeker. Niet nodig.


Tijd om te veranderen!

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page